در دنیای برنامهنویسی لازم نیست صفر تا صد کارها را خودتان انجام دهید و میتوانید از ابزارهای متعددی کمک بگیرید. هزاران توسعهدهنده در سراسر جهان از فریمورکها برای توسعهی اپلیکیشنهای مختلفی در زمینهی وب، علوم دادهای، موبایل و… استفاده میکنند.
براساس تعریفی کلی، فریمورک یا فریمورک نرمافزاری پلتفرمی برای توسعهی برنامهها است. این پلتفرم بهعنوان شالودهای برای ساخت برنامهها عمل میکند. برای مثال، فریمورک میتواند شامل مجموعهای از کلاسها و توابع ازپیشتعریفشده باشد که میتوان برای ورودی پروژه، مدیریت دستگاههای سختافزاری و تعامل با نرمافزار سیستمی از آنها استفاده کرد.
توسعهی نرمافزار فرایندی پیچیده است و به مجموعهی وسیعی از وظایف ازجمله کدنویسی، طراحی و آزمایش نیاز دارد. برنامهنویسان صرفا برای بخش کدنویسی باید بخشهایی مثل دستورالعمل، تعاریف، زبالهروبی (بازیافت حافظه)، عبارتها، استثناها و… را مدیریت کنند. فریمورکهای نرمافزاری امکان کنترل کل فرایند توسعهی نرمافزار را اغلب از پلتفرم واحد فراهم میکنند. مزایای استفاده از فریمورک نرمافزاری عبارتاند از:
بهعنوان توسعهدهنده باید فریمورک را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. فریمورکها براساس کاربرد به این دستهها تقسیم میشوند: فریمورک وب، فریمورک علوم داده و فریمورک اپلیکیشن موبایل. درادامه به بهترین فریمورکهای هر دسته اشاره میکنیم.